Terugblik naar 2016 en vooruitkijken naar 2017

Aan de vooravond van oudjaarsdag krijg ik de ineens de kriebels. Het overvalt me enorm en ik wil er iets mee doen en wel meteen. Ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt in het afgelopen jaar dat het goed is om daar bij stil te staan. En natuurlijk doe ik dat tussendoor ook, maar hoe vaak sta je ergens echt bij stil? Het is zo gemakkelijk om in de valkuil te stappen van direct weer door te gaan met het volgende wat op je pad komt. Nu doe ik dat gelukkig niet al te vaak, ik ben vaak zo blij met iets dat ik moet opletten dat ik het niet tegen iedereen vertel die ik tegen kom. Niet iedereen zit op mijn enthousiaste verhalen over hoe gaaf de bevalling was of wat voor lieve vrouw ik op de massagetafel had te wachten. Mijn mannelijke collega’s al helemaal niet…:)

Ik ben ook al de hele week in mijn hoofd aan het nadenken en aan het voelen in mijn lijf wat 2017 mij gaat brengen. Wat verwacht ik van het jaar, wat wil ik er zelf uit halen? Ik ben van plan om een soort jaarkalender te maken waarin ik mezelf ga uitdagen om op voorgezette tijden dingen uit te rollen. Want het borrelt en het bruist nu zo bij mij van geweldige ideeën dat het risico groot is dat ik alles in januari wil proppen. En ik denk dat dat me nou net niet gaat lukken.

Fijn was daarom het invulformulier wat ik op instagram tegenkwam van Wendy de Boer. Een momentje van bezinning in deze afsluiting van het jaar. Ik heb hem direct een paar geprint en neem hem mee naar onze vrienden waar we oud en nieuw mee vieren. Ben benieuwd wat zij, maar ook wat de kinderen er in gaan vullen. Anyway, ik heb het direct voor mezelf op zakelijk gebied ingevuld. Vond het zo leuk!

Terugblik op 2016

Als ik terugkijk op 2016 ben ik het meest blij met mijn massageruimte. Ik masseerde altijd in de showroom van een gave webshop, maar toen ik gemiddeld 2 a 3 massages per week kreeg werd een eigen ruimte steeds belangrijker. En prachtig hoe dingen dan op je pad komen. Nu masseer ik bij de verloskundigenpraktijk in Uithoorn.
Ik ben daarnaast zo blij met alle geboortes waar ik bij was dit jaar. Elke geboorte is zo uniek, elke barende vrouw is zo krachtig en zo mooi. Om een geboorte mee te mogen maken is zo iets bijzonders, ik stuiter nog dagen na van alle liefde en oxytocine.
Het meest lastig vond ik om mijn draai te vinden in het professionaliseren van mijn site en in samenhang daarmee ook mijn marketing neer te zetten. Ik weet heel goed wat ik wil, maar ondanks dat ik op een IT afdeling werk (ik ben zowel ondernemer als werknemer) ben ik niet zo thuis in alle mooie applicaties. Gelukkig heb ik wel lieve vrienden die me zo nu en dan het zetje in de goede richting geven. Het is vooral veel doen en uitproberen. En leren van je fouten, en geloof me… dat heb ik toch ook veel gedaan afgelopen jaar. Je probeert soms wat en soms werkt dat niet. Gelukkig ben ik niet zo een piekeraar, hup dat hebben we ook weer gehad en weer door… En daar zat mijn grootste valkuil dit jaar. Er was zoveel te doen, zoveel te willen. Ik heb webinars gevolgd, heel veel teksten geschreven, cursussen gevolgd, trainingen gedaan, intervisie bijeenkomsten gehad, flyers ontwikkeld, genetwerkt…. Het ging maar door en toch zit er maar 24 uur in een dag en moest ik naast dit ook nog Doula klanten begeleiden en masseren, heb ik een huis wat houdt van zo af en toe (niet te vaak) een poetsbeurt, zijn er 2 super lieve meisjes hier in huis die met hun moeder leuke dingen willen doen en heb ik een man die het ook leuk vindt om samen wat te ondernemen. Ik sport ook nog ergens tussen de bedrijven door (en train daar ook nog voor) en houd er ook nog eens van om met vriendinnen leuke dingen te doen. En had ik al gezegd dat ik ook nog 24 uur bij mijn werkgever (super fijne en flexibele werkgever) werk? Je snapt misschien wel waarom ik die wallen heb gekregen in 2016. Het was soms te veel, maar alles is zo leuk en zo gaaf….

Goede voornemens 2017

Ik zei het al: beter plannen en vooral een lange termijn planning maken! Ik ga er helemaal voor! Volgend jaar horen jullie van mij hoe dit is afgelopen… Ik ga in februari de HypnoBirthing Docent opleiding volgen! Zo leuk en bijzonder vind ik het. Ik verwacht zo rond maart/april in Uithoorn deze prachtige zwangerschapscursus toe te voegen. En ik ga toch de placenta training volgen. Dit jaar werd hij voor het eerst gegeven in Nederland. Een placenta capsuleren zodat de moeder (en eventueel het kindje via tinctuur) kan aansterken en eerder herstelt wilde ik graag kunnen toevoegen aan mijn diensten. Maar ja, de training is kostbaar, de aanschaf van kwalitatieve spullen is kostbaar en mijn tijd is kostbaar. En hoeveel vrouwen willen er hier in de omgeving gebruik van maken? Na wat heen en weer gedub, klein marktonderzoekje, besloot ik het toch niet te doen. En al die tijd bleef het knagen en kriebelen. Ik kreeg last van mijn buik… ja hoor… ik had spijt dat ik toch niet mijn gevoel volgde. En daarom ga ik in 2017 het gewoon WEL doen. Misschien is het qua investering gezien geen slimme keuze, maar keuzes maak je soms met je hart en je gevoel. En dat doe ik nu weer. Ik ben heel benieuwd wat dit me gaat brengen!
Ik wil heel graag mezelf in de regio wat meer naamsbekendheid gaan geven. Dus daarom wil ik op kraambeurzen (ziekenhuizen, verloskundige, kinderdagverblijven) gaan staan, wil ik workshops of informatieve avonden/ochtenden organiseren voor aanstaande mama’s en wil ik een heus persbericht opstellen. Heb je leuke tips voor me?? Laat het met weten, want dit is voor mij ook allemaal nieuw!

Verder wil ik ongeveer 1x per kwartaal een bevalling begeleiden als Doula. Meer kan, als ik maar niet in tijdsnood kom want elke vrouw verdient mijn aandacht en mijn tijd. Ik doe alles met 1000% inzet en dat kan alleen als ik er ook tijd genoeg voor heb. En natuurlijk blijf ik heerlijke zwangerschapsmassages geven en prachtige cursussen geven in 2017…. Want had ik al genoemd dat ik op de zwangerschapscursus 2 handen op 1 buik ook zo trots ben? Ik ben in december met deze cursus gestart en het is echt nu al een succes. 4 alleenstaande vrouwen volgen de cursus nu en in februari staat de volgende cursus op de agenda!

Er staat een prachtig mooi 2017 voor de deur. Ik heb er super veel zin in. Ik voel aan alles dat het zo mooi gaat worden, dat er fijne samenwerkingen tot stand gaan komen en dat ik een groei ga doormaken. Ik hoop dat ik jou mag tegenkomen in 2017 en jou op wat voor manier mag en kan helpen. Je bent welkom bij mij!

Ik wens jullie een gezond, liefdevol en inspirerend 2017 toe.