Eendaagse zwangerschapscursus

Eendaagse zwangerschapscursus

In mijn praktijk in Amstelhoek geef ik 1x per maand een zwangerschapscursus. Jij en je partner worden in 1x volledig voorbereid op een fijne bevalling. Want zeg nu zelf, jij wil toch ook als je later 90 bent terugkijken op je bevalling en denken: “dat was een mooie dag”.

In mijn interactieve cursus leer je niet puffen. Je leert niet welke vormen van medische pijnbestrijding er zijn. Je leert ook niet wat je allemaal moet ondergaan.

Je leert wat jij allemaal kunt doen om het fijn te hebben. Om goed te kunnen ademen tijdens een wee. Je leert wat een wee uberhaupt is en waarom die zo pijnlijk kunnen zijn, maar ook hoe je die pijn kunt verzachten.

Ik heb plek voor maximaal 5 stellen, zodat er genoeg aandacht is voor jullie allemaal.

Inhoud van de cursus

In deze interactieve zwangerschapscursus neem ik jullie mee in de volgende onderwerpen:

Fases van de bevalling
Hoe begint de bevalling? Je hebt toch geen idee? Ik leer het je. Hoe de bevalling zit opbouwt, wat je in elke fase kunt verwachten en wat fijn is om te doen en juist  niet.

Hormonen tijdens de bevalling
Hormonen. We hebben er nogal wat en vaak hebben we er last van:) Tijdens de bevalling hebben we ze ook. Leer om de hormonen effectief te benutten en daardoor invloed uit te oefenen op het verloop van de bevalling.

Goede ademhaling
Een goede ademhaling is alles behalve puffen. Dat leer je dus niet bij mij. We staan stil bij het belang van een goede ademhaling en ik laat je het verschil voelen wat fijn is en wat niet. Ik beloof je dat we niet klassikaal gaan mediteren.

Houdingen
Liggend op bed? Als je wilt, moet je vooral zo bevallen. En soms is het de fijnste houding. Maar meestal is liggend bevallen niet zo gunstig. Je leert daarom wat wel fijn is en waarom dat zo is. Ook leer je fijne houdingen die je voor het persen aan kunt nemen.

Partner
Je partner. Enorm belangrijk tijdens de bevalling. Als je partner weet wat hij/zij kan doen om jou echt te ondersteunen dan is hij van onschatbare waarde. Daarom is er veel aandacht voor de rol van de partner tijdens de bevalcursus.

Wat wil jij ervaren?
Heb je er al echt over nagedacht? Wat jij wilt? Wat fijn is voor jou? Wat werkt en juist niet? Waar word jij rustig van of waarvan raak jij in paniek? We staan er bij stil omdat het belangrijk is voor een goed verloop van de bevalling.

Wanneer volg je de cursus?

Als je tussen de 28 & 37 weken zwanger bent. Natuurlijk kan eerder of later ook, de ervaring leert echter dat dit de fijnste periode is. Als je tegen de geboorte opziet is het verstandig om de cursus vroeg te volgen.

De eendaagse zwangerschapscursus is ook geschikt als (opfris)cursus als je zwanger bent van je tweede (of derde en meer) kindje en jullie samen even weer willen focussen op de geboorte.

Interesse in de bevalcursus?

Cursusdata:


Vrijdag 16 juni van 13.30-17.00 uur. Er is nog plek voor 3 stellen.

Vrijdag 14 juli van 13.30-17.00 uur. Er is nog plek voor 5 stellen.

OVV: Zaterdag 19 augustus van 13.30-17.00 uur. Er is nog plek voor 5 stellen.

Woensdag 13 september van 13.30-17.00 uur. Er is nog plek voor 5 stellen.

Zaterdag 14 oktober van 13.30-17.00 uur. Er is nog plek voor 5 stellen.

Woensdag 8 november van 13.30-17.00 uur. Er is nog plek voor 5 stellen.

Vrijdag 1 december van 13.30-17.00 uur. Er is nog plek voor 5 stellen.

Woensdag 20 december van 13.30-17.00 uur. Er is nog plek voor 5 stellen.

Als je je wilt opgeven voor een van de cursussen vul dan het contactformulier in. De cursus kost €175,00 voor jullie samen.

Let op: Bij inschrijving voor de cursus ontvang je binnen een week een factuur. De factuur dien je binnen 2 weken te voldoen. Wil je je inschrijving cancellen? Wij kennen het volgende restitutie beleid: 100% bij 4 weken. 75% bij 3 weken, 50% bij 2 weken en daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd. Natuurlijk geldt dit niet als je al bent bevallen en je was nog geen 37 weken zwanger bij de cursusdatum.