Doula

Doula

Doula praktijk in Uithoorn

Op zoek naar een doula praktijk in Uithoorn die er volledig voor jou is, die jouw wensen als uitgangspunt neemt en zorgt dat jij met vertrouwen en in alle rust naar de bevalling kan uitkijken? Wat fijn dan dat jij op mijn site terecht bent gekomen. Ik hoop dat ik wellicht jou eerdaags mag bijstaan tijdens het bijzondere en magische moment van de bevalling. Je vindt hier meer informatie wat ik voor jou kan betekenen en wat ik voor jou doe. Of voor jullie, als je een partner hebt.

Voor wie ben ik er als Doula?

Als doula ben ik er voor elke type vrouw. Of je nu gaat voor een ziekenhuis bevalling, een thuis bevalling, voor een hutje op de hei bevalling. Of je nu alleenstaand bent, een partner hebt, je bij de bevalling er nog meer mensen bij wilt hebben…. Ik ben er voor jou (en lees vooral vanaf hier jullie als je met partner bent, maar ik vind de je vorm fijner schrijven en lezen) en ben betrokken bij jou en je zwangerschap.

Als je al een eerdere bevalling hebt gehad  maak je de keuze voor een doula nog bewuster. Jij hebt ervaren hoe een bevalling kan zijn zonder doula support en je hebt besloten dat de volgende bevalling anders moet verlopen. Een positieve ervaring werkt helend en je kunt de eerste bevalling een definitief plekje geven.

Ik ben er voor jou, of je nu bevalt van je eerste, tweede of derde of vierde kindje en waar je dan ook bevalt. Ik sta naast jou en sta achter elke keuze die jij maakt. 

Wat doe ik als Doula voor jou?

Tijdens de zwangerschap kom ik 4 keer bij je langs. Het eerste gesprek is een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin vertel ik wat ik voor jou kan betekenen en jij kunt aangeven welke behoeftes en verwachtingen je hebt. Ik vind het heel belangrijk dat er een goede klik is tussen ons. Ik ben bij zo een belangrijk moment in je leven; als jij op je kwetsbaarst, je mooist en op je sterkst bent, dan moeten we allebei een fijn gevoel bij elkaar en een rotsvast vertrouwen in elkaar hebben.

In de overige 3 gesprekken gaan we dieper op de bevalling in. Ik wil graag weten wat jouw droombevalling is en wat we kunnen doen om die te realiseren. Maar we bespreken ook al je zorgen en angsten. Samen gaan we die angsten en zorgen niet uit de weg maar zorgen we dat we die het hoofd bieden en focussen we op wat we kunnen doen om die weg te nemen of om ze een plek te geven.

We bespreken het geboorteplan en alle keuzes die je daarin kunt maken. Waar voel jij je fijn bij en wat past bij jou? Welke keuzes heb je? Ik vind het heel belangrijk dat je optimaal geïnformeerd bent over alle keuzes die je kunt maken. Ik informeer je daarom uitgebreid over al je mogelijkheden en geef je daarbij meerdere keuzes mogelijkheden en opties aan. Samen bespreken we hoe wij positief invloed kunnen uitoefenen op het verloop van de bevalling.

Mijn doel is dat jij in je kracht staat en dat je je sterk voelt en uitkijkt naar de bevalling. Ontspannen zwanger zijn en je gesteund voelen, waardoor je gesterkt bent en uitkijkt naar de bevalling. De bevalling;  dat is jouw moment, waar je je hele leven op terug zal kijken.

Naast deze gesprekken kun je mij onbeperkt bereiken via telefoon, whats-app, sms of mail. En als je behoefte hebt aan meer gesprekken dan plannen we die natuurlijk in. Ik kan daarnaast mee naar je verloskundige of gynaecoloog om kennis te maken of om je geboorteplan te bespreken.

Zodra de bevalling is gestart en jij het wil, kom ik naar je toe. Ik blijf bij je tot enkele uren na de geboorte van je kindje. Gedurende de bevalling ben ik er volledig voor jou en hier benoem ik het even speciaal, en jouw partner. Ik ondersteun jullie, help bij de fijne ademhaling en reik jullie handreikingen aan om de bevalling te bespoedigen. Ik herinner jullie aan de wensen die jullie van te voren hebben bedacht en blijf dedicated aan jullie zijde. Door mijn aanwezigheid is jouw partner optimaal in staat om jou te kunnen ondersteunen. Voor een partner kan het overweldigend zijn en ik reik ook je partner in de zwangerschap en tijdens de bevalling diverse suggesties en opties aan om jou te ondersteunen.

De bevalling is een life changing event, het event waarin jij moeder wordt. Je kindje wordt geboren en jullie de rest van je leven met elkaar verbonden zijn. Een fijne start, vol liefde en veiligheid is zo waardevol voor de eerste periode van het ouderschap. Door de ondersteuning van een doula zal je je gesteund voelen en ervaar je de bevalling op een liefdevolle, warme en intense manier. Je hebt de regie en maakt bewuste keuzes tijdens dit event waardoor je achteraf met trots hier op terug kijkt.

Mijn ervaring als Doula

Elke vrouw is bij mij welkom. Als Doula heb ik geweldige ervaringen op mogen doen met verschillende bevallingen, moeders en achtergronden. Alle bevallingen hebben een speciaal plekje in mijn hart gekregen.

Ik heb ruime ervaring opgedaan en wil graag alles wat ik in huis heb inzetten tijdens jouw begeleiding. Alles wat ik in me heb zal ik gebruiken om jou op een fijne manier te ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. 

Mijn werkgebied als Doula

Ik ben als Doula werkzaam in de regio Uithoorn, dus alle dorpen rondom Amstelveen, Aalsmeer, de Ronde Venen, Amsterdam, Utrecht. Mijn werkgebied is ongeveer 60 kilometer van Uithoorn af. Woon je verder? Dan bespreek ik graag met jou wat onze mogelijkheden zijn of geef ik graag een suggestie welke andere Doula uit mijn netwerk er bij jou past.

Doula Uithoorn aan het werk

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan beteken als Doula?  Of wil je een kennismakingsgesprek maken? Je kunt me bellen, appen of smsen op 06-12 786 453 en je mag me natuurlijk ook mailen.

Doula in Noord-Holland

Mijn werkgebied is maximaal 60 kilometer vanaf Uithoorn. Dus ik werk als Doula ook in Amstelveen, Amsterdam, Aalsmeer, Hoofddorp, Haarlem, Nieuw-Vennep, Badehoevedorp en nog in vele andere plaatsen.

Doula in Utrecht en Zuid-Holland

Ik woon centraal gelegen. Dus ook Utrecht en Zuid-Holland behoren tot mijn Doula werkgebied. Mijdrecht, Vinkeveen, Abcoude, Maarsen, Breukelen, Nieuwkoop, Alphen aan de Rijn en zo zijn er nog veel meer plaatsen waar ik als Doula kom.

Meer dan alleen een doula praktijk in Uithoorn

Naast het runnen van mijn doula praktijk in Uithoorn geef ik ook eendaagse bevallingscursussen, kan je bij mij terecht voor HypnoBirthing, zwangerschapsmassage en Moxa therapie.