Moxa therapie bij stuitligging

Moxa therapie bij stuitligging

Moxa therapie

Als je wilt kiezen voor moxa therapie bij stuitligging dan ben je bij Praktijk Pure Verbinding aan het goede adres. Maar laat ik eerst beginnen dat je vaginaal kunt bevallen als je kindje in stuit ligt. Een keizersnede hoeft geen noodzaak te zijn bij een stuitligging. Als je vaginaal wilt bevallen terwijl je kindje in een stuit ligt, zoek dan naar een goede zorgverlener die goede resultaten heeft met stuitbevallingen. In dit stuk vind je fijne informatie over de mogelijkheden bij een vaginale stuitbevalling.

Een stuitbevalling is meestal lastiger dan wanneer een kindje in hoofdligging ligt. Daarom zal je zorgverlener voorstellen om een versie (uitwendige draai van de baby) te proberen. Dit lukt soms, niet altijd. Moeders ervaren meestal bij een versie van te voren veel spanning en het kan pijnlijk zijn. Daarom is moxa therapie fijn; het is niet pijnlijk, het gebeurt gewoon bij jou thuis en je kindje wordt op een natuurlijke manier geholpen om te draaien. En wellicht nog het allerbelangrijkste: er zijn geen schadelijke effecten door het toepassen van moxa therapie!

Helpt moxa therapie echt?

Uit wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door het Erasmus MC blijkt dat door gebruik van moxa therapie de kans dat je kindje draait met 32% toeneemt. Het meest succesvol is als je start met de moxa therapie als je tussen de 33&37 weken zwanger bent.

Volgens de Chinese geneeskunde komt er door gebruik te maken van moxa therapie warme energie in het bekken en hierdoor ook in de baarmoeder. Je baby kan hierdoor beweeglijker worden en daardoor draaien. De Westerse theorie zegt dat door de moxa therapie de baarmoeder beter doorbloed raakt doordat de bijnier wordt gestimuleerd. Hierdoor gaat je kindje draaien. Welke theorie we ook geloven; feit is dat het echt helpt om je kindje te laten draaien!

Wat is moxa therapie?

Moxa therapie is Chinese geneeskunde en onderdeel van acupunctuur. De Moxastick is gemaakt van bijvoet; een kruid die in de natuur groeit. Er zijn vele positieve resultaten bekend door het gebruik van bijvoet.

De moxastick wordt aangestoken maar er komt geen vlam uit. Het verspreidt een fijne aangename warmte. Door de moxastick boven de huid te houden voelt de huid heerlijk warm en wordt het betreffende acupunctuurpunt gestimuleerd.

Waarom moxa therapie bij Praktijk Pure Verbinding?

Ik kom bij jullie thuis. In jouw vertrouwde en veilige omgeving ontvang je mijn moxa consult. Woon je binnen 20 kilometer van Uithoorn dan reken ik geen reiskosten.

Het moxa consult duurt een uur. Ik leg uit wat de moxa therapie inhoudt en geef de eerste moxa sessie zelf. Ik doe het rustig voor zodat jouw partner het hierna zelf kan doen. Ook geef ik je tips en trucs voor een fijne houding. In deze houdingen krijgt je kindje in je baarmoeder alle ruimte waardoor de kans op draaien toeneemt! De houdingen zijn gebaseerd op “spinning babies” wat internationaal veel aanzien heeft.

Je geeft 10 dagen lang een moxa behandeling, dan 4 dagen rust hebt en vervolgens weer 10 dagen een behandeling. Uiteraard zorg ik dat jullie genoeg moxasticks hebben zodat jullie de behandeling zelf thuis kunnen afmaken.

Ik heb bij zonnevlecht opleidingen de volledige Moxa Therapie gevolgd. Hierdoor heb ik een brede kennis opgedaan van alle mogelijkheden en óók van moxa therapie. Naast een moxa consult bij stuitligging kan ik daardoor ook een heerlijke moxa massage geven om extra energie te krijgen.

De Energie-Boost-Massage met korting

Ik geef naast moxa therapie bij stuitligging (onder andere) ook zwangerschapsmassages in Uithoorn en ook heerlijke energie gevende massages na de bevalling. Een waar cadeautje dat elke new-born-mama verdiend! Bij de Energie-Boost-Massage maak ik ook gebruik van de moxasticks in combinatie met een heerlijke massage. Zo krijg je na de bevalling weer een stoot energie! Als je bij Praktijk Pure Verbinding een moxa consult hebt gehad krijg je € 10,00 korting op de Energie-Boost-Massage!

Meer weten of een afspraak maken?

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen met moxa therapie?  Of wil je een kennismakingsgesprek maken? Je kunt me bellen, appen of smsen op 06-12 786 453 en je mag me natuurlijk ook mailen.