Hypno Birthing

Hypno Birthing

Wat is Hypno Birthing?

Steeds meer vrouwen (en partners) kiezen voor de cursus Hypno Birthing© in Uithoorn. En dat is fijn! Want tijdens de cursus leer je hoe je kunt bevallen op een fijne manier, zonder angst en op de manier die jij wilt. Je leert hoe je mag vertrouwen op je lijf en hoe je positief invloed op de bevalling kunt uitoefenen. Hoe je tijdens de bevalling diep kunt ontspannen en vanuit die kracht in alle rust en zonder paniek je kindje geboren laat worden.

Wat doen we tijdens Hypno Birthing?

We leren tijdens de cursus om jezelf volledig te kunnen ontspannen en waarbij jouw partner (als je geen partner hebt dan neem je diegene mee die jou tijdens de geboorte bij zal staan) jou hierbij volledig kan ondersteunen. Als je volledig ontspannen kan zijn, zijn ook je baarmoederspieren ontspannen. En dan kunnen zij perfect doen, waar ze voor gemaakt zijn: namelijk je kindje baren. We leren dit door in hypnose te gaan. Dit klinkt misschien spannend of zweverig maar dat is het echt niet. Jij bent ook al eens in hypnose geweest, zonder dat het bewust is gegaan. Misschien reed je wel eens in de auto “ineens” ergens zonder dat je doorhad dat je daarheen was gereden. Of heb je niet meer door wat er om je heen gebeurt als je een boek leest of een film kijkt. Dat zijn typische voorbeelden van hypnose. Je bent op dat moment ontspannen en gefocust waardoor je eigenlijk niet meer bewust oplet. Onbewust doe je dit wel, dus mocht het nodig zijn dan handel je direct tijdens bijvoorbeeld het autorijden.
Tijdens de cursus leer je om op een makkelijke en snelle manier in hypnose te gaan zodat je volledig ontspannen en kalm bent tijdens de geboorte. 

Verder besteden we aandacht aan verschillende manieren van ademhalen. Als je een fijne en kalme ademhaling hebt tijdens de geboorte, raak je niet uitgeput en blijf je energiek en ontspannen. Een goede ademhaling is dus essentieel. En dat leer je tijdens de HypnoBirthing. Waarbij je aansluiting zoekt bij hoe je zelf al ademt, dus we forceren niets. Ook niet tijdens het persen: je hoeft bij HypnoBirthing niet gechoacht te persen; je volgt je lijf want dat weet wel hoe het moet baren!

Daarnaast krijgen jullie veel informatie over de geboorte. Wat gebeurt er tijdens de geboorte van je kindje met je lijf en hoe kun je dit op een fijne manier beïnvloeden? Doordat je weet wat er gebeurt, doordat je begrijpt wat er in je lijf gebeurt, kun je met je lijf meewerken tijdens de geboorte. Deze informatie is ook prettig voor je partner. Want door deze kennis kan jouw (geboorte) partner hierbij uitstekend ondersteunen. Ook staan we stil bij alle keuzes die jullie hebben, hoe je je goed kunt laten informeren en het gesprek aan kunt gaan met jouw zorgverlener over de wensen die je hebt.

Verder kijken we mooie en inspirerende geboortefilmpjes van oud cursisten. Dit zijn andere beelden dan de meeste geboortefilmpjes die je op de televisie voorbij ziet komen. En dat doen we omdat je daardoor ziet en ervaart dat bevallen heel mooi is, dat het rustig kan en dat een fijne sfeer tijdens de geboorte ook normaal is. 

HypnoBirthing cursus

De HypnoBirthing© cursus bestaat uit 5 lessen. De lessen duren 2,5 uur. Je volgt de cursus samen met je (geboorte) partner. De groep bestaat uit maximaal 6 a 7 stellen zodat er genoeg ruimte is voor fijne interactie en persoonlijk contact. De cursus wordt gegeven in mijn praktijk in Amstelhoek en sommige cursussen geef ik in de verloskundigen praktijk in Mijdrecht. Natuurlijk ben je ook welkom als je niet van deze praktijk je zorg ontvangt. 

Je ontvangt het boek HypnoBirthing, the Mongan Method (inclusief cd) geschreven door Marie F. Mongan en de originele HypnoBirthing MP3’s. Tijdens de cursus krijg je een uitgebreide reader, hierin staan de meest praktische zaken uitgeschreven. En boordevol oefeningen die jullie thuis nogmaals kunnen doen! Je kunt natuurlijk zowel tijdens, als na de cursus contact opnemen met de docent.

De cursus kost € 295,00 en de meeste zorgverzekeraars vergoeden de cursus (gedeeltelijk). Kijk hiervoor in de aanvullende voorwaarden van je zorgverzekering.

De opfris cursus kost €100,00 en duurt 1 avond.

De cursus duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur en er is inloop vanaf 19.15 uur.
De volgende cursussen vinden plaats op:

# reguliere cursus: 27 mei, 16 en 30 juni. Nog plek voor 1 stel.
#opfriscursus: september

Ik start in oktober weer een nieuwe cursus van 5 avonden. Even afhankelijk van wat de corona maatregelen worden. Wil je je inschrijven? Laat het me weten!

Mocht de cursus vol zijn, neem dan contact met me op. Ik start eerder een nieuwe cursusreeks als ik voldoende aanmeldingen heb.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van HypnoBirthing?  Of wil je een kennismakingsgesprek maken? Je kunt me bellen, appen of smsen op 06-12 786 453 en je mag me natuurlijk ook mailen.

Privé HypnoBirthing les

Natuurlijk kun je ook privé cursus Hypno Birthing volgen bij mij. Dit kan bij jullie thuis of bij mij in de praktijk. Zo ben je optimaal voorbereid op de geboorte van je kindje en doe je dit op een door jouw gewenste datum en tijdstip. Je kunt ook met meerdere een privécursus bij me boeken. Handig als je samen zwanger bent met bijvoorbeeld je vriendin/zus/buurvrouw.

In 3 avonden neem ik jullie volledig mee in de HypnoBirthing© filosofie en alle mooie technieken. Neem via het formulier hieronder contact met me op en zie de pagina tarieven voor de huidige tarieven.