Kinderwens en toch niet zwanger

Kinderwens en toch niet zwanger

Als je ongewenst kinderloos bent

Een onvervulde kinderwens. Ik hoef het jou niet uit te leggen. Wat dat met je doet. En soms; wat het jullie relatie doet. Die onrust in je lijf. In je hoofd. Altijd ermee bezig, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wil. De maandelijkse (ovulatie) testen. Het vrijen omdat het moet…. niet meer omdat het kan. De frustraties. Bij jezelf. In je lijf. Of naar elkaar.

Jij weet; het is het mogelijk om te rouwen om iets wat je nog nooit hebt gekend. Het verdriet. Het missen. En het soms troosteloze uitzicht. De lang vervlogen hoop.

Wel een kinderwens, maar niet zwanger

Elke maand opnieuw: menstruatie. Of als het soms even uitblijft, die voorzichtige hoop die daarna direct weer vervliegt. Weer een negatieve zwangerschapstest in je handen. Of; (weer) een miskraam.

En de dokters? Die zeggen dat er geen medische oorzaak te vinden is. Maar toch: je bent nog steeds niet zwanger. En jij; jij hebt er van alles aan gedaan. Je hebt je leefstijl aangepast. Je hebt gemediteerd. Je hebt het los gelaten. Je hebt het geaccepteerd. Of in ieder geval: jij doet je best.
Het rondje ziekenhuis met prikken en spuiten staat misschien wel voor de deur. Of is al geweest. Er is geen aantoonbare reden gevonden waarom een zwangerschap niet zou lukken. Dat is fijn! Maar ja, wat heb je aan die informatie als het je niet gegund lijkt te zijn?

Ik hoorde in mijn praktijk genoeg verhalen over het ongewenst niet zwanger zijn. En hoe die allerdiepste wens, dat verlangen naar een kindje, toch werkelijkheid werd. Meestal als de hoop was opgegeven. Als vrouwen het echt, echt, echt hadden losgelaten. Soms zelfs als het adoptieproces in gang was gezet. Schrijnende verhalen. Levens die soms veel te lang in de pauze stand staan. Wonden die ontstaan en maar niet genezen. Die nog steeds zorgen voor onzekerheid. Voor angst. Relaties die meer moeten doormaken dan soms goed voor ze is. Maar ook: hoe het juist heeft geholpen om elkaar op het diepste niveau te vinden.

Hypnose de natuurlijke behandeling om zwanger te worden

Hypnose kan jou helpen om zwanger te worden. Ook na lange periode van ongewenst niet zwanger raken. Waarom zou hypnose iets kunnen, wat een arts niet lukt?
Eenvoudigweg omdat we een heel sterk lijf hebben. Een heel sterk brein. En die 2 bepalen werken samen. En helaas; die doen niet altijd wat gezond voor ons is. Anders zouden we toch ook niet roken. Of te dik zijn. Of ziek worden. En we zouden ook niet telkens opnieuw in een bepaalde valkuil trappen. Het is allemaal gedrag wat we doen en dat is lastig te veranderen met ons bewuste brein. Anders hadden we dat allang gedaan, toch? Dat bewuste brein belemmert ons dus om ons leven gezonder en fijner te maken. Het goede nieuws is dat je maar 5% bewust en wel 95% onbewust brein hebt. En als je in hypnose bent, dan werken we met dat onbewuste brein. En dat onbewuste brein kan er wel voor zorgen dat we ons leven gezonder leven. Dat we afvallen. Stoppen met roken. En dus ook: Zwanger worden.

Wat doen we tijdens de hypnosesessie?

Om meteen een fabel uit de wereld te helpen: Je doet tijdens een hypnose sessie alleen maar dingen die jij wilt. Ik kan je niet laten kwaken als een kikker. Tenzij jij dit van mij vraagt natuurlijk. Dan wel:)
Tijdens de hypnose ben je altijd bij bewustzijn. Je kunt het vergelijken met een diepe trance. Je bent misschien weleens gegrepen door een boek of een film. Je hoort het dan (bijna) niet als iemand vraagt of je wat wilt drinken. Dat is een lichte trance, in hypnose ga je een stapje dieper, niets meer en niets minder. Bijna iedereen die voor het eerst uit hypnose komt zegt “ik was gewoon bij bewustzijn”.
Precies. Gewoon bij bewustzijn en toch is er keihard gewerkt met dat onbewuste brein. Met als gevolg dat je direct al verschil merkt. Het is een waanzinnig krachtig instrument. En het fijne eraan is: het is een natuurlijke behandeling in je reis om zwanger te worden. Het doet geen pijn. Je krijgt er geen littekens van. En: je hoeft er niets voor te laten of in te nemen.

De eerste sessie duurt, inclusief voorgesprek en nagesprek, 2 uur. In het voorgesprek maken we kennis met elkaar. Ik vind het belangrijk om stil te staan bij jouw verwachtingen, of je zorgen of angsten. Jij krijgt alle tijd om je vragen te stellen. We bespreken je zwangerschapswens, hoe lang die er al is en wat je daarin hebt meegemaakt. Elk vrouw heeft haar eigen verhaal en dus krijgt elke vrouw een maatwerksessie. Soms is 1 sessie genoeg en soms zijn 2 of 3 sessies nodig. Dat hangt echt af van jouw verhaal.

Tijdens de hypnose zit je in een fijne stoel en mag je je ogen sluiten en luisteren naar mijn geklets. Jij volgt mijn stem en je merkt dat je als vanzelf steeds meer en meer ontspant. Je komt in die diepe trance en dan begint het werk voor je onbewuste. In de basis komt het erop neer dat je in elke sessie inzichten krijgt. Antwoorden of juist rust vindt. Ik kan je garanderen dat de sessie goed voelt. Dat je het fijn vind. En je zult verschil merken. De dagen, weken, maanden erna met veel plezier aan terugdenken. Je krijgt er geen spijt van. Sommige dingen moet je gewoon ondergaan, dit is er eentje van!

Zwangerschapswens en hypnose; hier regel je het

Ik help je enorm graag verder in mijn praktijk. Want jij verdiend het. Net als al die andere vrouwen die ik heb geholpen. En die tevreden zijn.
Als je contact met me opneemt plannen we een afspraak in. Je kunt me ook bellen, appen of smsen op 06-12 786 453. Je vindt hier mijn tarieven.