Masterclass “Bevallen doe je zo”

Masterclass “Bevallen doe je zo”

Eendaagse bevalcursus

Als je geen zin hebt in wekelijkse zwangerschapslessen maar wel goed wil voorbereiden op een fijne geboorte: dit is jullie eendaagse zwangerschapscursus. De cursus duurt 4,5 uur en volg je met je partner of als je single mom bent, natuurlijk met diegene die jij mee neemt. De locatie van de eendaagse bevalcursus is afwisselend in Uithoorn of De Ronde Venen. We hebben plek voor maximaal 7 stellen, zodat er voldoende aandacht is voor jullie allemaal!

Inhoud van de cursus

In deze interactieve zwangerschapscursus nemen we jullie mee op een inspirerende geboortereis. De inhoud van de cursus is gebaseerd op de principes van Hypnobirthing, mindfulness en jarenlange verloskundige ervaring. We beginnen bij de basis: wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens de bevalling? Zo weet je wat er in je lijf gebeurt en ondersteunen in plaats van tegenwerken. Een fijne ademhaling is bijvoorbeeld essentieel: met de juiste ademhaling schiet je niet zo snel in paniek en daardoor raak je niet uitgeput. We leren jullie waarom een wee pijn doet en wat je daar tegen doet! Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van de inhoud; wij beloven dat je na het volgen van deze cursus zin hebt in de geboorte van jullie kindje!

De interactieve geboortecursus is mega informatief, praktijkgericht, en gevuld met praktijkvoorbeelden. Theorie en praktijk worden op een natuurlijke manier afgewisseld en er is genoeg lekkers te drinken en eten.

Wanneer volg je de cursus?

Als je tussen de 28 & 37 weken zwanger bent. Natuurlijk kan eerder of later ook, de ervaring leert echter dat dit de fijnste periode is. Als je tegen de geboorte opziet is het verstandig om de cursus vroeg te volgen.

De eendaagse zwangerschapscursus is ook geschikt als (opfris)cursus als je zwanger bent van je tweede (of derde en meer) kindje en jullie samen even weer willen focussen op de geboorte.

Docenten

De eendaagse bevalcursus wordt gegeven door 2 deskundige docenten.
Claire is verloskundige en maakt ontelbaar veel mooie geboortes mee. Renee is (Hypnobirthing) zwangerschapsdocent & doula en eigenaar van praktijk Pure Verbinding. Zij staat talloze ouders bij als docent en als Doula.

Beiden hebben een tomeloze drive en passie voor zwangerschap & geboortes. Omdat ze iedereen een fijne en ontspannen geboorte wensen, is deze cursus tot stand gekomen.

Interesse in de bevalcursus?

Cursusdata:

26 november: 5 van de 8 plekjes beschikbaar
7 januari 2023: 8 van de 8 plekjes beschikbaar


Als je je wilt opgeven voor een van de cursussen vul dan het contactformulier in. De cursus duurt van 10.30 tot 15.30 uur (inclusief lunch). De cursus kost €175,00 voor jullie samen. De cursus wordt in de meeste gevallen door je zorgverzekering vergoed, check hiervoor je aanvullende verzekering.

Let op: Bij inschrijving voor de cursus ontvang je binnen een week een factuur. De factuur dien je binnen 2 weken te voldoen. Wil je je inschrijving cancellen? Wij kennen het volgende restitutie beleid: 100% bij 4 weken. 75% bij 3 weken, 50% bij 2 weken en daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd. Natuurlijk geldt dit niet als je al bent bevallen en je was nog geen 37 weken zwanger bij de cursusdatum.