Masterclass “Bevallen doe je zo”

Masterclass “Bevallen doe je zo”

Eendaagse bevalcursus

Als je geen zin hebt in wekelijkse zwangerschapslessen maar wel goed wil voorbereiden op een fijne geboorte: dit is jullie eendaagse zwangerschapscursus. De cursus duurt 4,5 uur en volg je met je partner of als je single mom bent, natuurlijk met diegene die jij mee neemt. De locatie van de eendaagse bevalcursus is afwisselend in Uithoorn of De Ronde Venen.

Inhoud van de cursus

In deze no-nonsense cursus nemen we jullie mee op een inspirerende geboortereis. We beginnen bij de basis: wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens de bevalling? Als je dat snapt, weet je wat er in je lijf gebeurt en kun je je lijf actief ondersteunen. Een fijne ademhaling hoort ook bij die basis: met de juiste ademhaling schiet je niet zo snel in de paniek en raak je niet uitgeput. En waarom doet een wee eigenlijk pijn en wat kun je daar tegen doen? Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van de inhoud; wij beloven dat je na het volgen van deze cursus zin hebt in de geboorte van jullie kindje!

De interactieve cursus is mega informatief, praktijkgericht, en gevuld met praktijkvoorbeelden. Theorie en praktijk worden op een natuurlijke manier afgewisseld en er is genoeg lekkers te drinken en eten.

Wanneer volg je de cursus?

Als je tussen de 28 & 37 weken zwanger bent. Natuurlijk kan eerder of later ook, de ervaring leert echter dat dit de fijnste periode is. Als je tegen de geboorte opziet is het verstandig om de cursus vroeg te volgen.

De eendaagse zwangerschapscursus is ook geschikt als (opfris)cursus als je zwanger bent van je tweede (of derde en meer) kindje en jullie samen even weer willen focussen op de geboorte.

Docenten

De eendaagse bevalcursus wordt gegeven door 2 deskundige docenten.
Claire is verloskundige en maakt ontelbaar veel mooie geboortes mee. Renee is zwangerschapsdocent & doula en eigenaar van praktijk Pure Verbinding. Zij staat talloze ouders bij als docent en als Doula.

Beiden hebben een tomeloze drive en passie voor zwangerschap & geboortes. Omdat ze iedereen een fijne en ontspannen geboorte wensen, is deze cursus tot stand gekomen.

Interesse in de bevalcursus?

De cursus wordt in de meeste gevallen door je zorgverzekering vergoed, check hiervoor je aanvullende verzekering.

Cursusdata:

Woensdag 20 november 2019 (nog 6 plekjes)
Zaterdag 11 of 25 januari 2020 (nog 7 plekjes)

Als je je wilt opgeven voor een van de cursussen vul dan het contactformulier in. De cursus duurt van 12.30 tot 17.00 uur (exclusief lunch). De cursus kost €150,00 voor jullie samen.